Caută
Altenergy
   Login
Inregistrare | Am uitat parola
home contact cos cumparaturi cos de produse gol
SOLUŢII COMPLETEECHIPAMENTE & ACCESORIIOFERTE SPECIALEPRODUSE NOICONTUL MEUCUM CUMPAR ?CONTACT
Altenergy on Facebook
Discount la comenzile online separator
PointShop separator
Livrari in toata tara separator
telefon SUPORT OFERTARE
Luni-Vineri (9.00-17.00)
Suna-ne la:
0723-59.15.08

sau click pentru
CONTACT
separator
oferta saptamanii OFERTA SAPTAMANII
CENTRALA TERMICA ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 KW
Centrale termice cu condensare, pe gaz CENTRALA TERMICA ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 KW 3511
2900 RON
separator



categorii CATEGORII PRODUSE
































separator
Curatare Aer Conditionat
separator

Glosar termeni GLOSAR TERMENI   TEHNICI
separator
Ai nevoie de un instalator?
separator
Ai nevoie de un specialist service?
separator


Curatare centrala termica

ChemBau - Solutii pentru Instalatii Termice, Antigeluri termotehnice, Dezincrustanți pentru Instalații, Pasivizatori si Neutralizatori,Inhibitori de zgomot și coroziune, Detergenți aer condiționat, Pompe de Curațare Chimică,Filtre Antimagnetită
 
separator
 
 
  PANOURI SOLARE  
   

Cum functioneaza panourile solare

Panourile solare mai sunt denumite: captatori, colectoare sau incalzitoare solare si sunt utilizate pentru producerea de agent termic, sau incalzirea directa a apei, prin captarea unei anumite parti din spectrul radiatiei solare.

Pentru a fi cat mai eficiente, panourile solare se instaleaza pe acoperisul casei sub un unghi intre 35-45° in functie de anotimp si pozitioarea pe glob si obligatoriu pe directia Sud sau Sud-Vest. Este de asemenea important ca locul unde sunt plasate panourile solare sa nu fie umbrit de vegetatie sau alte cladiri.

Eficienta panourilor solare mai depinde nu numai modul de construire dar si de calitatea lor.
Astfel ca pentru prepararea apei calde menajere si aport la incalzirea locuintelor se comercializeaza mai multe tipuri de panouri solare:

Panouri solare cu tuburi vidate nepresurizate.

Acest panou solar, datorita modului cum capteaza radiatia solara si principiului de functionare, se foloseste pentru obtinerea apei calde in perioada martie-octombrie.
Principiu de functionare: Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incazind apa din tubul interior. Apa calda din tub, avand o densitate mai mica decat cea rece, se va va ridica in rezervorul de acumulare si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece, fomand un circuit care duce la incalzirea totala a apei din rezervor. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile de caldura spre exterior fiind extrem de mici.

Panouri solare cu tuburi vidate presurizate.

Acest panou solar se poate folosi pe toata durata anului pentru obtinerea apei calde.
Principiu de functionare: Tuburile vidate capteaza energia solara si o transforma in energie termica, incalzind "heat pipe-ul". Caldura este mai apoi transmisa capatului superior al "heat pipe-ului" care se afla in interiorul rezervorului de acumulare. Agentul termic din bazin se incalzeste si transmite caldura serpentinei de cupru. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajjera sau aport la incalzire.

Panouri solare cu tuburi vidate cu rezervor separat.

Si acest panou solar, ca cel de mai sus, poate fi folosit deasemenea pe tot parcursul anului.
Principiu de functionare: Tuburile vidate capteaza energia solara si o transforma in energie termica, incalzind heat pipe-urile. Caldura este mai apoi transmisa, prin intermediul „bulbului” din partea superioara a heatpipe-ului, agentului termic care este circulat de pompa prin serpentina din interiorul rezervorului, astfel incalzind apa.
 
Majoritatea panourilor solare termice sunt construite in asa fel incat nu sunt influentate de temperatura exterioara, deci pot fi folosite in orice anotimp. In lunile de vara, cand ziua este lunga si soarele e in forma maxima, temperatura apei din rezervorul de acumulare poate ajunge si la 90°C. Insa in lunile de iarna, cand ziua este mult mai scurta si perioada de absorbtie a razelor solare este mai mica, temperatura la care va ajunge apa va oscila intre 15 si 45°C.

Costurile de intretinere la panourile solare, in cazul in care sunt instalate corect sunt foarte mici. Daca panoul solar este construit sa functioneze numai pe timp de vara, iarna inaintea primului inghet va trebui scoasa apa din el. In cazul in care sistemul de panouri solare este unul complex nu va trebui facuta nicio modificare.

Panourile solare sunt foarte durabile. Singurul factor care poate defecta panoul solar este o cadere de grindina de dimensiuni mari. In cazul in care unul dintre tuburi se sparge, sistemul continua sa functioneze fara nicio problema. Tuburile deterioarate se pot schimba usor cu altele noi. Panourile solare au o durata de viata de peste 20 de ani, iar majoritatea firmelor ofera garantie pe o perioada de 5 ani.

Investitia pentru un sistem de panouri solare termice folosite exclusiv pentru apa calda este amortizata intr-un interval cuprins intre 3 si 5 ani. In cazul in care sistemul este folosit si pentru incalzire, durata pentru recuperarea investitiei depinde in mare masura de izolatia cladirii pentru care sunt folosite aceste panouri solare.

 
 

Centrale termice in condensatie. Moda sau necesitate?


Toti comerciantii importanti recomanda – "luati-va o centrala termica in condensatie, este cea mai noua, cea mai economica, cu randamentul cel mai mare". Si chiar asa si este. Este si foarte silentioasa Dar avantaje reale dupa achizitionarea unei centrale termice le veti avea doar daca sistemul de incalzire in care se instaleaza este apt de a fi dotat cu o centrala termica de acest fel. De aceea ar fi bine sa stiti anumite lucruri care va vor scuti de o investitie nerentabila...

Mai mult...

Cum functioneaza panourile solare?


Panourile solare mai sunt denumite: captatori, colectoare sau incalzitoare solare si sunt utilizate pentru producerea de agent termic, sau incalzirea directa a apei, prin captarea unei anumite parti din spectrul radiatiei solare. Pentru a fi cat mai eficiente, panourile solare se instaleaza pe acoperisul casei sub un unghi intre 35-45° in functie de anotimp si pozitioarea pe glob si obligatoriu pe directia Sud sau Sud-Vest. Este de asemenea important ca locul unde sunt plasate panourile solare sa nu fie umbrit de vegetatie sau alte cladiri.

Mai mult...
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, ca programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie 2011. Ministrul Mediului si Padurilor mai spunea ca, in a doua jumatate a anului trecut, perioada in care s-a derulat Programul "Casa Verde" 2010, au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit si finantare, in valoare totala de 110 milioane de lei.

Mai mult...

Aer conditionat


Majoritatea caselor situate in locatii cu un climat cald folosesc un aparat de aer conditionat. In timp ce pentru unii dintre noi aparatele de aer conditionat ar putea fi inca considerate un lux, pentru altii insa acestea sunt o necesitate. In cazul in care vom cauta ofertele de aer conditionat potrivite vom gasi cu siguranta un aparat mai ieftin, dar care in acelasi timp sa fie in masura sa functioneze la cele mai inalte standarde. Exista insa cateva informatii pe care utilizatorii de aer conditionat vor trebui sa le aibe in vedere atunci cand vor folosi aparatele...

Mai mult...

Panouri solare - o sursa inepuizabila de energie!

Energia captata de un sistem solar este gratuita, capacitatea de preluare a radiatiei solare fiind de 95 la suta. Folosirea surselor de energie regenerabila se face, in Romania, deocamdata, cu oarecare timiditate, in timp ce, in Europa, sistemele solare au trecut de la etapa de moft ecologic la cea de necesitate stringenta.